Türkiye’deki Şekerci Castanea çeşidi, mükemmel kaliteye sahiptir. Uzunca biçimli, yoğun ve genellikle kabarık çizgili, kırmızımsı renkte parlak epikarp (dış deri) tabakasına sahip ve küçük yarı-dikdörtgen biçiminde hilar izli bir kestanedir. Büyük boyutlu kestane içleri bölünmüş değildir, güzel bir tada sahiptir ve çekirdeğin kendisi oyuksuzdur ve dış zarfından (pelikül/zar) kolayca ayrılabilir; tohumu korur ve yemişe sadece yüzeysel olarak bağlıdır; bu nedenle mekanik yollarla kolayca çıkarılabilir ve dolayısıyla endüstriyel işlemeyi de kolaylaştırır.
Kestanelerimiz, Aydın ve Denizli bölgesinin tamamı genelinde, özellikle dağlık kesimlerde yetiştirilmektedir; bu bölgelerde dik yamaçlarda yetişebilen ve daha soğuk kış ayları boyunca üretilebilen ender mahsullerden biridir. Daha dağlık bölgelerin bazılarında, insanlar sonbaharda topladıkları kestaneleri ayırmak, kurutmak ve satmak için kış boyunca çalıştıklarından, ekonomi kestanenin çevresinde dönmektedir.